Yes! We maken de beste zachte kaas van heel Nederland!

De Driehoek en De Spruithoeve winnen Den Besten Cum Laude Award

BODEGRAVEN – twee overall winnaars dit jaar op donderdagavond 12 maart in Bodegraven bij de Den Besten Cum Laude Awards. In de categorie ‘beste kaas’ won Spruithoeve met hun Oude Boerenkaas. Zuivelboerderij De Driehoek uit Oosterhout ging er met de Den Besten Cum Laude Award vandoor in de categorie ‘Zuivel en zachte kaas’.

Dit jaar waren er voor het eerst twee Den Besten Cum Laude Awards. Een award voor ‘beste kaas’ en een award voor zuivel en zachte kaas. Hiertoe besloot de Bond van Boerderij Zuivelbereiders omdat er in Nederland in deze categorie steeds meer bijzondere kazen en zuivel gemaakt worden en er veel leden van de bond zijn die zich bezighouden met deze noviteiten. 

Anders dan anders
Fort Wierickerschans was wederom de sfeervolle locatie van de Den Besten Cum Laude Awards. De uitreiking van de awards was dit jaar wel anders dan anders, vanwege de nieuwe maatregelen die het kabinet donderdagmiddag 12 maart aankondigde. De uitreiking vond daarom plaats mét de winnaars, maar zonder aanwezigheid van de vele genodigde kaasboeren en sponsoren. “Jammer natuurlijk, maar niet meer dan normaal dat wij ons direct hebben geconfirmeerd aan de nieuwe maatregelen”, aldus Cees Slob van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders.

Sprakeloze winnaar
Anke Wismans en Maarten van Fessem van Zuivelboerderij De Driehoek waren zichtbaar geëmotioneerd en sprakeloos nadat zij de prijs uitgereikt kregen. “Ongelofelijk, heel fijn.” Maarten legt uit: “Voor deze roodbacteriekaas moeten we veel uit handen geven aan de natuur. We maken de kaas net zoals een Goudse kaas, maar daarna gaat hij in een kelder van de abdij waar wij onze boerderij hebben. Daar laten wij hem liggen en doet de kelder en de natuur zijn eigen ding. Dat kan heel lastig zijn. Het proces duurt maar 4/5 weken. Je probeert het zo veel mogelijk te sturen, maar je bent afhankelijk van de natuur.”

“Geweldig, dit verwacht je niet”
Mattieu Spruit van De Spruithoeve had ook niet verwacht dat zij de Den Besten Cum Laude award zouden winnen en stapte verrast het podium op met zijn twee dochters om de ‘melkbeker met de grote oren’ in ontvangst te nemen. “Geweldig, dit hadden we écht niet verwacht!”.

Keuring van kazen
Naast de twee Den Besten Cum Laude Kaas Overall Winnaars 2020, gingen kaasmakers binnen de drie categorieën ‘Boerenkaas’, ‘Kaas van de boerderij’ en ‘Zuivelbereiders’ de strijd met elkaar aan. In totaal hebben 332 kazen en 130 zuivelproducten meegedaan aan de wedstrijd. Alle kazen en zuivelproducten werden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij keken naar aspecten zoals uiterlijk, doorsnede, consistentie, maar het allerbelangrijkste was natuurlijk de geur en de smaak. De hoogst scorende kazen werden vervolgens door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen beoordeeld op geur en smaak.

Drie prijzen voor Speksnijder en De Driehoek
Tijdens de Cum Laude Awards die in Fort Wierickerschans werden uitgereikt, werden tientallen gouden medailles uitgedeeld aan prijswinnende kazen in de verschillende categorieën. Kaasboerderij Speksnijder uit Lekkerkerk won maar liefst drie keer winnaar in een categorie. Dat geldt ook voor De Driehoek, die dus ook nog eens de felbegeerde overall prijs in de wacht sleepte.

Biënnale gestart, lunchroom en aangepaste openingstijden

Zaterdag 10 juli is bij ons in de heilige driehoek de biënnale gestart. Verdeeld over de 3 kloosters kunnen kunstliefhebbers hun ogen de kost geven.

Tijdens de biënnale is onze grote schuur omgetoverd tot een lunchroom door cateringservice vermeulen. Hier kunt u bijna dagelijks terrecht voor een kop koffie of een heerlijke lunch. Ook voor niet biënnale bezoekers!

Ook is onze winkel extra geopent tijdens deze periode.

Onze winkel openingstijden van 10-7 tot en met 15-8 zijn:

Dinsdag tot zaterdag: 9.30 tot 17.00 zondag en maandag: 12.00 tot 17.00

De lunchroom is iedere dinsdag gesloten verder is deze elke dag van 10.00 tot 17.00 geopend in de periode van 10-7-2021 tot 15-8-2021

Vacature Winkelmedewerker Zuivelboerderij De Driehoek

Wie zoeken wij?

  • Positief ingestelde persoon die van aanpakken houdt.
  • Verkoopervaring is geen pré, mits enthousiast en gemotiveerd
  • Flexibel en sociaal ingesteld.
  • Je beschikt over een goed setje spierballen.
  • Representatief.
  • Je denkt mee en staat klaar voor onze klanten.
  • Je werkt hygiënisch.

Wie zijn wij?

Sinds 2015 maken wij goudse abdijkaas op het terrein van de Sint Paulus Abdij in Oosterhout. Deze kaas en andere streekproducten worden verkocht in onze boerderijwinkel. Wij zijn een echt familiebedrijf. Passie voor ons werk is heel belangrijk, onze koeien krijgen de allerbeste verzorging en dat proef je terug in de kaas!

Voor meer informatie over ons, de koeien en de kaas: www.zuiveldriehoek.nl en onze facebookpagina. 

Wat hebben wij te bieden?

Een leuke afwisselende baan, je staat vooral in de winkel maar helpt ook bij werkzaamheden rondom het kaasmaken zoals het coaten van de kazen en het schoonmaken van de kaasmakerij en kaasopslag. Je werkt in een prettige werkomgeving met leuke vlotte collega’s. Wij zoeken vanaf juni iemand die ons team kan versterken voor ongeveer 8 tot 12 uur in de week.

Ben je enthousiast geworden door deze vacature? Stuur dan je sollicitatiebrief op naar info@zuiveldriehoek.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je bellen naar 0615539406.