Half september is het zover!

Met de hulp van landstad de baronie zijn we al een goede 3 kwart jaar hard aan het werken aan de ontwikkeling van Nederlands enigste echte roodkorst abdijkaas. Een kaas gemaakt binnen de abdij muren van de Sint Paulusabdij van eigen melk in Oosterhout, gerijpt op natuurlijke wijze in de kelders van de abdij. En nu, half september, is het is zover! Hij is klaar!

De kaas heeft de naam Benedictus gekregen vernoemd naar de benedictijnen die lange tijd in de paulusabdij hebben gewoond en geleefd. Daarnaast waren het ook de Benedictijnen die dit type kaas eeuwen geleden al maakte in de kloosters in Frankrijk.

Dus houd onze site en facebook goed in de gaten wanneer je deze unieke kaas in nederland kan komen proeven! Tot snel!

 

Eén antwoord op “Half september is het zover!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.